Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse regering doet onderzoek naar ambtenaren in verband met stijgende uienprijzen

President Ferdinand Marcos Jr. keurde de aankoop goed van 21.060 ton uien, maar dat is minder dan eerder aanbevolen door het Departement van Landbouw. Het departement, dat eerder de invoer van 22.000 ton had aangevraagd, deed de aankondiging op dinsdag, toen de markten stijgende prijzen voor het product lieten zien.

In dit verband is de Ombudsman in het land een onderzoek gestart naar de ambtenaren over de stijgende prijzen van rode en witte uien op de markt. Cnnphilippines.com meldt dat Ombudsman Samuel Martires zei dat hij de betrokkenheid van handelaren bij prijsmanipulatie wilde onderzoeken die mogelijk een piek in de afhaalprijzen van uien heeft veroorzaakt.

Kartels achter hoge uienprijzen
Senator Cynthia Villar zei deze week dat kartels opnieuw de oorzaak zijn van de schaarste en de hoge prijzen van uien in het land. Villar, die voorzitter is van de Senaatscommissie voor landbouw en voedsel, zei dat er geen andere reden lijkt te zijn waarom uien duur en schaars zijn, dan dat de handelaren, die het gewas tegen lage prijzen hebben gekocht van lokale telers, dezelfde zijn die de groente importeren en vasthouden om de voorraad die zij op de markten brengen duur te maken.

Bron: philstar.com

Publicatiedatum: