Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Handelaren tonen zich ondanks dreigende sluiting strijdbaar

Groothandelsmarkt Düsseldorf in transitie

De toekomst van de groothandelsmarkt Düsseldorf hangt al sinds enkele jaren aan een zijden draadje. De voortdurende onzekerheid met betrekking tot de verplaatsing en eventuele sluiting van de markt per 31-12-2024 hangt steeds nadrukkelijker als een zwaard van Damocles boven de dagelijkse handelsactiviteiten in het holst van de nacht. Niettemin tonen de overgebleven handelaren zich overwegend strijdbaar en toekomstbestendig.


Met de klok mee: Hans Peter Deutschmann van Karl Klees GmbH, Wilhelm Andree, met 87 jaar de nestor onder de groothandelaren, Azad Dagdelen van horeca-service Adam Reuter en Hasan Atula, sinds twee jaar bedrijfsleider van Christoph Kotz. 

Bij enkele bedrijven wordt de leiding nu stap voor stap overgenomen door de volgende generatie, zoals Bidi GmbH en Adam Reuter GmbH. Bij andere bedrijven zoals Becker & Wermelskirchen en Christoph Kotz werd de bedrijfsopvolging al in een eerder stadium op een andere manier ingevuld. Met Imifino GmbH vond tussentijds ook een nieuw bedrijf zijn plaats op de Großmarkt (FreshPlaza deed verslag).

Klik hier voor de volledige fotoreportage.

Onder meer de stijgende kosten en dalende koopkracht kijken de meeste handelaren terug op een ietwat teleurstellende kerstcampagne. Net als in andere jaren verloopt januari vooralsnog ook tamelijk rustig. Op productniveau bepalen citrus en vollegrondsgroenten uit de bewaring - veelal uit Duitse teelt - het huidige aanbod, terwijl ook zachtfruit na de jaarwisseling meer en meer in de handel komt.

De komende tijd volgt er een serie artikelen over de groothandelsmarkt Düsseldorf en de toekomst van het handelsterrein aldaar. 

Voor meer informatie:
www.grossmarktgilde.de/