Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouw van zes koelhuizen in uientelende regio's op de Filipijnen

Het Filipijnse ministerie van Landbouw zal vanaf dit jaar in vier afzonderlijke uientelende regio's zes koelinstallaties bouwen ter ondersteuning van de plaatselijke telers. Elke faciliteit - met een capaciteit van 20.000 zakken - zal tot 40 miljoen PHP (2,28 miljoen euro) kosten. Ze zullen worden gebouwd in de regio's Ilocos, Cagayan Valley, Central Luzon en Mimaropa.

In Occidental Mindoro zullen twee koelhuizen worden gebouwd, maar er is bezorgdheid geuit over de locaties. Zo is een geplande faciliteit in de stad Rizal ongeveer 16 tot 20 kilometer verwijderd van San José, het grootste uientelende gebied in de provincie. De andere geplande locatie in Sablayan ligt 97 kilometer verder.

President Ferdinand Marcos Jr., die ook aan het hoofd staat van het ministerie van Landbouw, herhaalde eerder de noodzaak om de telers te steunen en benadrukte dat importgoederen geen langetermijnoplossing mag zijn voor de behoeften van het land.

In maart 2022 heeft het ministerie twee opslagfaciliteiten voor gekoelde uien met een capaciteit van respectievelijk 10.000 en 20.000 zakken overgedragen aan telers van de Valiant Primary Multi-Purpose Cooperative in Barangay Marcos Village, Palayan City, Nueva Ecija, en een faciliteit van 20 miljoen pond (1,14 miljoen euro) aan de Sapang Multi-Purpose Cooperative in Moncada, Tarlac.

Bron: pna.gov.ph 

Publicatiedatum: