Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uien zelfs in Zwitserland goedkoper dan op de Filipijnen

Zelfs in het welvarende Zwitserse skioord Davos kosten uien in supermarkten minder dan een derde van hun prijs op de Filipijnen. Daar worden uien verkocht voor maar liefst P600 (€10,20) per kilo. De stijgende uienprijzen, die nu meer kosten dan rundvlees, worden toegeschreven aan een samenloop van oogsttekorten, smokkel en hamsteren.

De Zwitserse prijzen kunnen als een schok komen voor Filipino's die deze winterse stad bezoeken, waar president Ferdinand Marcos Jr. een delegatie van kabinetsleden, hoge ambtenaren, wetgevers en zakenmagnaten leidt op het WEF.

De hoge voedselprijzen hebben bijgedragen tot de inflatie op de Filipijnen, die in december 2022 een piek bereikte van 8,1 procent in 14 jaar. De stijgende inflatie is een belangrijke zorg voor de wereldgemeenschap op een moment dat de wereldeconomie naar verwachting dit jaar in een recessie terechtkomt.

Bron: globalnation.inquirer.net

Publicatiedatum: