PMH Investments investeert in Homburg Holland

PMH Investments verwerft een substantieel aandelenbelang in Homburg Holland, actief in de precisielandbouwtechniek op het gebied van gewasverzorging, grondbewerking en zaaitechniek.
In samenwerking met PMH Investments wil de huidige directeur-aandeelhouder Jack Thibaudier de stevige positie van Homburg Holland op een duurzame manier verder uitbouwen, zo meldt het bedrijf.

Investeren in precisielandbouw is een must
De wereldbevolking groeit hard en het is een enorme uitdaging voor de landbouw om haar te blijven voorzien van gezond voedsel. Dit vraagt om een toekomstbestendige landbouw waarin aandacht is voor bodem, water, klimaat, landschap en biodiversiteit.
Een sector volop in beweging met aandacht voor nieuwe technologieën, zoals precisielandbouw en het mechanisch wieden van onkruid met robots.

Voor precisielandbouw worden diverse technologieën zoals GPS, camera- en sensortechnologie, ICT en robotisering ingezet voor plaats-specifieke teelthandelingen. De telers van het voedsel gaan steeds meer op de digitale toer.

Jack Thibaudier, Directeur Homburg Holland, verklaart:
"Naast verdere groei met onze importeurschappen in de Benelux zie ik wereldwijde groeikansen in de akkerbouw betreffende de doorontwikkeling van ons product SmartSolutions. Met deze soft- en hardware sturen we op GPS-basis de werktuigen achter de trekkers aan."

"Verder kunnen wij ons wereldmarktleiderschap in drainagereinigers uitbreiden met klimaat afhankelijke regelsystemen waarbij drainage gekoppeld wordt aan subirrigatie. Voor deze volgende groeifase zochten wij naar een investeerder met een ondernemend en no-nonsens profiel en ervaring in het samen verder excelleren van een onderneming. Deze partner hebben wij in het Friese PMH Investments gevonden."

"Het team van PMH bestaat uit zeer prettige persoonlijkheden die goed passen bij de cultuur van Homburg. Ze begrijpen onze drive om, met agronomie als basis, wereldwijd te willen groeien in geavanceerde precisielandbouwtechnieken. Je kunt goed met ze sparren over strategische vraagstukken en verbindingen maken. Met de toevoeging van haar expertise kunnen wij nu onze groei op een duurzame wijze verder versnellen en onze internationale positie verstevigen."

Durk van der Meer, Directeur PMH Investments, geeft aan:
"Homburg Holland beschikt over een sterke organisatie en is wereldwijd actief met een mooie productportfolio. De onderneming heeft voldoende groeimogelijkheden: uitbouw van de export, de softwareontwikkeling en de watermanagement oplossingen. Wij kijken er naar uit om samen met Jack Thibaudier en zijn team de verdere expansie van Homburg Holland te realiseren en een bijdrage te leveren aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw."

Voor meer informatie:
Homburg Holland
It Noarderfjild 21
9051 BM Stiens
+31 (0)58 257 15 55
info@homburg-holland.com    
www.homburg-holland.com      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.