Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Statement LTO na sessie Hoofdtafel Landbouwakkoord

"Hoe is het mogelijk dat de spelregels veranderd worden als de telers al gezaaid hebben"

Gisteren kwam de Hoofdtafel van het Landbouwakkoord voor de vijfde keer bijeen. Daarbij was veel aandacht voor het nieuws dat vorige week vrijdag naar buiten kwam over de versnelde derogatie-verplichtingen. LTO is over het derogatiedebacle heel helder geweest. "Hoe is het mogelijk dat, terwijl telers al gezaaid hebben, de spelregels worden veranderd? Door Europa. Eenzijdig. Dat is onbetrouwbaar en onaanvaardbaar", aldus de organisatie.

"We hebben daar met de minister van LNV een heftig gesprek over gehad. We zijn er op het ontspoorde derogatiedossier nog niet uit. Er komt hierover deze week een Kamerdebat. Er zijn bij onze achterban nog veel praktische en juridische vragen. De minister is aan zet. De komende dagen zijn cruciaal."

"Remkes heeft een groot punt gemaakt van herstel van vertrouwen. Daar is het akkoord op gericht. Daarom moet er op landbouwinhoud een akkoord komen dat ├ęcht het verschil maakt. Of dat lukt is de vraag. Dat beoordelen we als de inhoud er ligt. Helaas helpen dit soort zaken niet."

"Met de woorden van Remkes: 'De impasse in de dialoog tussen kabinet en agrarische sector gaat veel verder terug. Boeren geven aan al jaren geconfronteerd te worden met zwalkend overheidsbeleid.' Afgelopen vrijdag is daar helaas een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd."

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: