Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werkkalender 2023 voor renovatie Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel

De Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel, beide in de snelweg A29, zijn toe aan een grondige renovatie zodat ze veilig en beschikbaar blijven. De renovaties starten in 2023. De renovatie van de Heinenoordtunnel gaat ook nog door in 2024, zo meldt Rijkswaterstaat.

Op deze kalender staat wanneer er in 2023 afsluitingen zijn.

Voor de werkzaamheden is de Heinenoordtunnel verspreid over 2023 en 2024 30 weekenden en 40 nachten afgesloten in 1 rijrichting en 1 weekend in beide richtingen. Van maandag 7 tot maandag 28 augustus 2023 is de tunnel in beide richtingen dicht en in het voorafgaande weekend is de tunnel alleen richting Bergen op Zoom dicht. In de zomer van 2024 is de tunnel nog ongeveer 2 weken volledig afgesloten.

De renovatie van de tunnel zorgt, net als de renovatie van de Haringvlietbrug, voor veel hinder voor het verkeer. De afsluitingen van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel worden op elkaar afgestemd. De langdurige afsluitingen zijn niet gelijktijdig en het streven is uiteraard dat ze ook niet kort tegelijkertijd dicht zijn.

Het kan vanwege de strakke planningen van beide projecten toch nodig zijn om in de nacht 1 buis van de Heinenoordtunnel en dezelfde rijrichting op de Haringvlietbrug af te sluiten. Omdat dit ’s nachts is en in dezelfde rijrichting, waardoor er toch al minder verkeer is, is de hinder beperkt.

Bron: Rijkswaterstaat

Publicatiedatum: