Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zware regens vernietigen de teelt van zilveruien in Tamil Nadu

Zware regens in zes districten sinds november in de deelstaat Tamil Nadu hebben de teelt van zilveruien geruïneerd. Naar schatting 80% van de uienoogst is vernietigd door de onverwachte regenval. Als gevolg daarvan rijzen de prijzen in verschillende districten van de staat de pan uit.

Zilveruien staan ook bekend als Sambhar-uien, kleine uien en baby-uien. Ze zijn verkrijgbaar in zowel roodpaarse als witte variëteiten. De dorpen Velur, Chathiramanai, Vanapady, Kalarampatti, Chettikulam, Irur, Alathurgate, Padalur en Sridevimangalam in de districten Perambalur, Tiruchirappalli en Tiruvallur waren enkele van de gebieden waar de oogst van zilveruien zwaar werd getroffen door de regens.

Het departement tuinbouw van de regering van Tamil Nadu kondigde een subsidie van Rs 20.000 per hectare aan voor de teelt van zilveruitjes in 2020. Ook werden subsidies van Rs 3.500 aangekondigd voor de gekoelde opslag van het gewas.

[100 Rs = €1,10 ]

Bron: downtoearth.org.in

Publicatiedatum: