Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijs in Oezbekistan heeft het vorige record met een factor 4 overschreden

Volgens analisten van EastFruit hebben de gemiddelde groothandelsprijzen voor uien in Oezbekistan een nieuw record bijgewerkt. Vanaf 20 januari 2023 waren de uienprijzen vier keer zo duur als de vorige recordprijs voor uien in deze periode, die vorig jaar werd vastgesteld.

Nadat grote hoeveelheden uien die door telers en handelaren van Oezbekistan in slechte omstandigheden waren opgeslagen, tijdens abnormaal koud weer waren bevroren, leidde een enorm tekort aan uien tot een sterke prijsstijging.

De situatie op de wereldmarkt voor uien is echter gespannen en niet alleen in Centraal-Azië. Vele natuurrampen en de Russische agressie tegen Oekraïne hebben geleid tot een wereldwijde stijging van de uienprijzen.

Overigens merken wij op dat de groothandelsprijzen voor uien in Oezbekistan deze week de hoogste in de regio waren. De huidige groothandelsprijs voor uien in Oezbekistan is zelfs hoger dan in Oekraïne, waar tot 80% van de commerciële teelt plaatsvindt in het door Russische troepen bezette gebied.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: