Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse president Marcos vergadert over hoge prijzen van geïmporteerde uien

President Ferdinand Marcos Jr. heeft opdracht gegeven tot een vergadering van belanghebbenden deze week nadat hij had ontdekt dat geïmporteerde uien tot ₱ 200 (€ 3,37) per kilo worden verkocht. Volgens Cheloy Garafil, secretaris van het Presidentiële Communicatiebureau, zal Marcos de vergadering over de gemelde hoge prijzen voorzitten nu de geïmporteerde uien het land beginnen binnen te komen.

"De president heeft opdracht gegeven voor een bijeenkomst van belanghebbenden op maandag met importeurs, handelaren, retailers en boeren om de prijs te bespreken sinds het prijscontroleteam van het ministerie van Landbouw zag dat geïmporteerde uien werden verkocht voor ₱ 180 - 200 per kg," zei Garafil gisteren.

De eerste partij van de meer dan 21.000 ton geïmporteerde uien is in het land aangekomen. Verwacht wordt dat deze week nog meer geïmporteerde uien op de markten beschikbaar zullen zijn. Marcos heeft de invoer van de uien goedgekeurd in een poging om het tekort aan uien en de stijgende uienprijzen in het land aan te pakken.

Wetsvoorstel voor uitbreiding van de anti-landbouwsmokkelwet
Intussen heeft senator J.V. Ejercito een wetsvoorstel ingediend om het toepassingsgebied van de wet ter bestrijding van de smokkel van landbouwproducten uit te breiden en strenge straffen op te leggen aan hamsteraars, profiteurs en kartels van landbouwproducten. Senaatswet 1688 wil het vasthouden, profiteren en kartelvorming van wortelen, knoflook, uien, kruisbloemige groenten, maar ook van suiker, maïs, varkensvlees, pluimvee en vis met een minimum waarde van €16.900 als economische sabotage beschouwen.

Bron: mb.com.ph

Publicatiedatum: