Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Tadzjikistan sterk gestegen

Volgens analisten van EastFruit blijft de groothandelsprijs van uien in Tadzjikistan snel stijgen en worden eerdere records verbroken. Op één dag stegen de groothandelsprijzen voor uien met 1 TJS, wat overeenkomt met € 0,07 of een stijging van 13% gedurende 24 uur. Deze week zijn de prijzen al met 20% gestegen.

De uienprijzen in Tadzjikistan zijn in deze tijd van het jaar nog nooit zo hoog geweest. Bovendien zijn de prijzen de hoogste ooit. De uienprijzen liggen nu 3,8 keer hoger dan het vorige recordniveau voor deze tijd van het jaar. Dit is te wijten aan verschillende factoren, die wij in detail hebben beschreven in het onlangs gepubliceerde overzicht van de wereldmarkt voor uien.

De retailprijzen voor uien in Tadzjikistan naderen inderdaad  het psychologische niveau van ongeveer €1,- per kg.

Het is interessant dat Kazachstan eerder heeft aangekondigd een overeenkomst te hebben gesloten over de import van 6.000 ton vroege uien van een nieuwe oogst uit Tadzjikistan. Er is echter nog veel tijd voor de nieuwe oogst. Ondertussen heeft Kazachstan zelf de export van uien verboden uit vrees voor een tekort. Toch blijven de uienprijzen in dit land extreem hoog.

Ook buurland Oezbekistan heeft een verbod op de export van uien ingesteld, omdat de prijzen voor uien in dat land ook alle records hebben gebroken. Tadzjikistan blijkt praktisch het enige land in de regio te zijn dat geen verbod op de export van verse uien heeft ingesteld. Dat is echter niet echt nodig, want de prijzen in Tadzjikistan zijn al zo hoog dat ze de export helemaal niet stimuleren.

De groothandelsprijzen voor uien in Oezbekistan en Tadzjikistan zijn momenteel gelijk.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: