Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jos Ruiter AGF betrekt nieuwe locatie in Wervershoof

"Op nieuwe verwerkingslocatie volop ruimte om ons verder te ontwikkelen"

Tholen - Enkele jaren geleden deed zich voor Jos Ruiter AGF de mogelijkheid voor om een tuindersbedrijf in Wervershoof over te nemen op ongeveer 1 kilometer van de groothandelsmarkt in Zwaagdijk. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe locatie, waar voornamelijk uien en wortelen zullen worden verwerkt.

"Op de nieuwe locatie hebben we veel meer ruimte. Het betreft een oppervlakte van 4 hectare, dus we kunnen volop verder ontwikkelen. Met een nieuwe loods met vijf docks en een nieuwe koeling zijn we straks van alle gemakken voorzien", vertelt Jos, die zich hoofdzakelijk richt op de inkoop van de uien en wortelen, terwijl zoon Marcel de algehele in- en verkoop voor zijn rekening neemt.  

"Onze klanten bevinden zich allemaal in Nederland. Via exporteurs gaat er ook wel handel de grens over, maar we zijn nog echt georiƫnteerd op de Nederlandse AGF-groothandel. Uien vormen de hoofdmoot van ons werk en die activiteiten groeien pittig door. We draaien veel veldgewas uien, die we in alle gewenste verpakkingen verkopen, van pondjes tot 25 kilo. Daarbij verwerken we ongeveer net zoveel rode als gele uien. Ook de winterpeen wassen we zelf. Verder voeren we als groothandel het hele vollegrondsgroentenpakket."

"De prijs van de winterpeen houdt redelijk stand. De uien staan de laatste weken wat meer onder druk, maar inmiddels zijn de prijzen weer als een speer omhoog gegaan. Naar verluidt zijn er veel minder uien beschikbaar in Europa, maar je hebt evenwel nog altijd een koper nodig om die hoge prijs ook daadwerkelijk te maken. Iedereen had voorafgaand aan het seizoen torenhoge verwachtingen, maar het is toch 'eerst zien, dan geloven", constateert Jos. 

Voor meer informatie:
Jos Ruiter AGF
Groothandelsmarkt 1
1681 NN Zwaagdijk
Tel: +31 (0)228 56 42 07
info@josruiteragf.nl