Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: Twee importeurs beschuldigd van grootschalige landbouwsmokkel

Het Filipijnse ministerie van Landbouw heeft 20 aanklachten wegens grootschalige landbouwsmokkel ingediend tegen twee importeurs. In een verklaring deze week zei het OM dat er zaken zijn aangespannen tegen Victory JM Enterprise en Asterzenmed Inc. wegens overtreding van de Food Safety Act van 2013 (Republic Act 10611) en de Anti-Agricultural Smuggling Act van 2016 (RA 10845).

In december werden 12 zeecontainers van Asterzenmed Inc. en Victory JM Enterprise geïnspecteerd. Deze bevatten - onder meer -  rode en witte uien.

James Layug van het ministerie van Landbouw zei dat er nog aanvullende aanklachten moeten worden ingediend tegen de geïdentificeerde importeurs voor het in gevaar brengen van de volksgezondheid en het levensonderhoud van Filipijnse telers en vissers.

De zaken waren gebaseerd op opeenvolgende inspecties die resulteerden in ongeveer P397,97 miljoen (ruim € 6.807.000) aan in beslag genomen landbouwgoederen die verkeerd waren aangegeven, verkeerd waren ingedeeld en/of geen sanitaire en fytosanitaire invoervergunningen hadden.

Bron: philstar.com

Publicatiedatum: