Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afgelopen jaar ruim 100 uienspecialisten 'bijgeschoold' middels Uireka Academy

Kennisdissemenatie is een belangrijke pijler binnen Uireka. Om dit nog meer body te geven en proactief doelgroepen te benaderen, is afgelopen jaar de UIreka Academy geïnitieerd. Dit ging vooral op een manier om al lerende weg te kijken hoe ze kennis efficiënt en doelgericht aan de praktijk kunnen 'onderwijzen'. Een belangrijke doelgroep voor de Academy is de groep van bedrijven en organisaties die bij de uientelers over de vloer komen. Zij zijn bij uitstek in staat onderzoeksresultaten op praktijkniveau te integreren. 

De eerste bijeenkomst waarmee de Academy is gestart, was voor de akkerbouw/uienspecialisten van CZAV en Cropsolutions. "Deze bijeenkomst is behoorlijk spontaan tot stand gekomen en met goede respons ingevuld."

Meer gestructureerd in de zin van duidelijk vooraf afgestemde onderwerpen volgde daarna voor een aantal regioteams van Agrifirm. "Een voltreffer bij deze vier bijeenkomst was het kapstokverhaal over de fysiologie van de ui. Zeker voor de jongere specialisten was dit een eyeopener waarop veel teeltproblemen zijn terug te herleiden."

Karin Oonk, kenniscoördinator bij Agrifirm en medeverantwoordelijk voor de onderwerp samenstelling van het incompany UIreka-programma: "Ik heb van veel collega's positieve reacties gehad op de bijeenkomsten". Een aantal van de Agrifirm specialisten hebben delen uit de training inmiddels ook 1 op 1 gebruikt voor klantbijeenkomsten. Ook de inleiders vanuit de Academy waren enthousiast. Zowel Chris de Visser als Luc Remijn waren zeer in hun nopjes met de interactie die er op alle bijeenkomsten was. "Dit maakt het voor ons ook veel leuker en makkelijker om iets over te brengen."

UIreka Academy gaat de komende periode verder met o.a. een incompany training bij Van Iperen. 

Bron: Uireka

Publicatiedatum: