Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Solynta en FreshCrop tekenen samenwerking voor hybride aardappelen in Kenia

Solynta en FreshCrop Limited, Kenia's grootste producent van pootknollen, hebben een overeenkomst getekend om samen te werken aan de ontwikkeling van hybride aardappelinnovatie in Kenia. Door de krachten te bundelen, zullen de bedrijven nauw samenwerken om de toekomstige introductie van hybride aardappelpootknollen geproduceerd uit hybride aardappelzaden te vergemakkelijken.

Het partnerschap heeft tot doel een einde te maken aan het tekort aan schoon uitgangsmateriaal in de regio, waardoor telers kunnen profiteren van toegang tot ziektevrije zaadknollen. Met pootknollen geteeld uit Solynta's niet-GMO-veredelingstechnologie, kunnen boeren aardappelen met specifieke gunstige eigenschappen telen en hun opbrengst aanzienlijk optimaliseren, met beperkt risico.

FreshCrop is toegewijd aan het ondersteunen van lokale telers met schone en hoogwaardige zaadknollen, die overvloedige opbrengsten zullen produceren en de levensstandaard in heel Kenia zullen verbeteren. "Er is een groeiende vraag naar schoon uitgangsmateriaal in de Keniaanse aardappelmarkt. Bestaande aardappelziekten verminderen de opbrengst en tasten de algehele aardappelkwaliteit aanzienlijk aan. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten oplossingen te bieden voor hun problemen. Wij geloven dat solynta's hybride technologie en echte zaden het type innovatie zijn dat nodig is in onze industrie", zegt FreshCrop MD Chris Gasperi. "We werken momenteel zeer nauw samen met Solynta om ervoor te zorgen dat FreshCrop de meest innovatieve en aangepaste producten naar haar klanten op de Keniaanse markt brengt."

Charles Miller, Solynta's Director of Business Development, zegt dat het partnerschap de gedeelde waarden van de twee bedrijven uitdrukt. "Net als FreshCrop ligt de focus van Solynta op het ondersteunen van de aardappelteeltgemeenschappen en ervoor zorgen dat goed voedzaam voedsel beschikbaar is voor de wereldbevolking. Solynta wil ook een revolutie teweegbrengen in de aardappelwaardeketen, van zaad tot consumptie, door het ware potentieel ervan te ontsluiten. We geloven sterk in het versterken van lokale landbouwgemeenschappen door schoon hoogwaardig uitgangsmateriaal te leveren dat is aangepast aan de lokale groeiomstandigheden. We geloven dat we waarde kunnen toevoegen aan lokale boeren met de introductie van specifieke genetische eigenschappen die zijn afgestemd op het Keniaanse klimaat en de bodem", besluit hij.

"Met de innovatieve technologie van Solynta kunnen aardappelrassen snel en gericht worden ontwikkeld en verbeterd. Deze niet-GMO-technologie zal aardappelen in staat stellen om te blijven groeien als een cash crop, zelfs in veranderende klimaatomstandigheden. Met deze hoogwaardige zaden kan het levensonderhoud van lokale boeren worden verbeterd en zal de voedingszekerheid toenemen. Het is voor ons duidelijk dat deze nieuwe hybride aardappelen grote voordelen kunnen bieden", zegt Chris Gasperi. "Daarnaast hebben we de productie- en distributie-infrastructuur om een eenvoudige en snelle distributie van schoon uitgangsmateriaal naar de plattelandsgemeenschappen van Kenia mogelijk te maken. Zo kunnen alle boeren profiteren, ook in de meest afgelegen gebieden."

De samenwerking zal ook een positieve invloed hebben op de Keniaanse aardappelwaardeketen. Met een betrouwbare stroom van nieuwe en verbeterde Solynta-genetica aan de voorkant van de waardeketen, zal FreshCrop niet langer alleen afhankelijk zijn van de bestaande aardappelgenetica en altijd toegang hebben tot nieuwe, robuuste aardappelrassen van hybride echt aardappelzaad. Solynta's non-GMO-technologie maakt de snelle ontwikkeling mogelijk van nieuwe aardappelrassen met specifieke eigenschappen om landbouwuitdagingen aan te passen, zoals klimaatverandering, plagen en ziekten en overheidsbeperkingen op chemisch gebruik. Door de innovatieve zaadtechnologie van Solynta te koppelen aan het distributienetwerk van FreshCrops kan de lokale aardappelketen efficiƫnter, duurzamer en flexibeler worden gemaakt.

Voor meer informatie:
Solynta
[email protected]  
www.solynta.com  

Publicatiedatum: