Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische lijn Jongens van de Klei steunt vogelonderzoek

Aardappelverpakker Landjuweel introduceerde onlangs een biologische lijn binnen hun merk Jongens van de Klei. Extra bijzonder is dat met iedere verkochte verpakking een bijdrage wordt geleverd aan een vogelbeschermingsinitiatief.

Michiel Meijering: "Wij zien de aardappel als een gezond, smaakvol, veelzijdig en duurzaam product. Daarom ontwikkelen wij innovatieve aardappelproducten met een zo laag mogelijke impact op mens en milieu. Biologische teelt zien wij als mede aanjager van duurzame ontwikkelingen en daarom belangrijk voor de toekomst. Juist in de biologische teelt is een evenwichtig ecosysteem van groot belang en kunnen vogels de plaaginsecten zoals rupsen en luizen bestrijden."

Dit jaar zal een bijdrage naar Stichting Grauwe Kiekendief / Kenniscentrum Akkervogels gaan. Zij zullen hiermee het onderzoek naar de Gele Kwikstaart voortzetten. De Gele kwikstaart is een vogel die zich thuis voelt in aardappelpercelen en zo op een natuurlijke manier bijdraagt aan het bestrijden van allerlei plaaginsecten.

Jongens van de Klei biologisch is verkrijgbaar in 1 kg en 2 kg kruimig of vastkokend. De verpakking bestaat grotendeels uit hernieuwbare grondstoffen en is volledig recyclebaar.

Over Jongens van de Klei
Het merk Jongens van de Klei bestaat uit een lijn meer traditionele rassen zoals Bildtstar, Irene en Eigenheimer die geteeld worden op de Nederlandse kleigronden. Dat geeft de aardappelen hun karakteristieke en vertrouwde smaak.

De producten van het merk Jongens van de Klei zijn ook aanwezig op de stand van Landjuweel tijdens de Fruit Logistica in Berlijn. Hal 1.2, stand B51

Voor meer informatie
Michiel Meijering
Landjuweel bv
m.meijering@landjuweel.nl 

Publicatiedatum: