Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense uientelers mogelijk teleurgesteld over prijzen in zomer 2023

De uiencrisis, die in de afgelopen weken een wereldwijde, of althans continentale omvang heeft bereikt, is nu een van de meest besproken onderwerpen in de tuinbouwsector. Oekraïne vormde hierop geen uitzondering, en we zien de belangstelling van liefhebbers van "gemakkelijk geld" en spelers in het "groentecasino" om in ieder geval sinds de zomer van 2022, toen volgens de monitoring van EastFruit ongekend hoge uienprijzen in het land werden vastgesteld, in de uienhandel te stappen.

"Aangezien de uienprijzen in Oekraïne tijdens het lopende seizoen niet zijn gedaald, werd de belangstelling om geld te verdienen aan de uienteelt in het land mettertijd alleen maar groter. De belangrijkste kwestie die de Oekraïense boeren momenteel bezighoudt, is een mogelijke prijslimiet in de lente/zomer van 2023", zegt Evhen Kuzin, hoofd van de analytische afdeling van het APK-Inform: Vegetables and Fruits project.

Op de Oekraïense markt hebben zich dan ook twee voorziene gebeurtenissen voorgedaan die een directe invloed zullen hebben op de prijsvooruitzichten voor het einde van het lopende en het begin van het volgende seizoen.
Ten eerste is de verkoop sinds begin februari opgeschort door enkele bedrijven die nog voorraden uien van hoge kwaliteit in Oekraïne hebben, waarbij een indicatieve prijs van maximaal $0,96 (€0,89) per kilo is vastgesteld.
Ten tweede werd in het land een sterke stijging van de vraag naar uienzaad vastgesteld en bereikte de invoer van uien voor het planten van extravroege winteruien een record in 2022.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: