De Groot en Slot introduceert nieuwe webpagina 'uienteelt op zand'

De uienteelt op het zand groeit. De tijd dat er alleen goede uien op klei werden geteeld ligt achter ons. "En juist met de nieuwe rassen van De Groot en Slot kan nu niet alleen een hoge opbrengst worden behaald maar ook een heel goede kwaliteit", zo meldt het bedrijf. De Groot en Slot heeft hiervoor een nieuwe webpagina 'Uitenteelt op zand' in het leven geroepen.

"Op het zand komen immers minder bodemgebonden ziektes voor zoals fusarium en witrot. Ook kan er over het algemeen goed beregend worden en is de opkomst van het gewas geen probleem.
Bij de uienteelt is kennis van cruciaal belang."

De Groot en Slot heeft een selectie aan rassen die zeer geschikt zijn voor teelt op het zand, zo leggen ze uit. "Het juiste ras kiezen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de kwaliteit van de grond, of men besluit voor een vroeg of laat ras en of hij wilt bewaren of af land verkopen. Wij helpen graag met de keuze."

"Op de webpagina vindt men meer informatie over de uienteelt op het zand. Ook worden de meest geschikte rassen uitgelicht en vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over de teelt op het zand."

Bron: De Groot en Slot


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.