"Plantuienseizoen van start"

Aan het eind van januari planten enkele telers soms al de eerste plantuien. Maar na de overwegend natte januarimaand zag het ernaar uit  dat de start van het plantuiseizoen later zou beginnen. En die verwachting klopte. Dit jaar begon het planten uiteindelijk maar een week later, zo meldt De Groot en Slot.

De eerste percelen met vroege rassen als Jagro en Jetset zijn in de eerste week van februari de grond ingegaan. De omstandigheden op de percelen waren prima om de plantuien goed de grond in te krijgen. Jan Stouten uit Oosterland plantte op 3 februari zijn perceel Jagro. Zoals te zien op de foto`s lag het perceel in Oosterland er gunstig bij voor het planten.

Voor de komende weken zien de weersvoorspellingen er goed uit. Dat zal ook een reden zijn waardoor de komende tijd op veel plaatsen in de polders activiteiten op het land te zien zijn. Zeker als het gaat om het planten van de plantuien. 

Foto's: Jan Stouten

Bron: De Groot en Slot


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.