Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse telersgroep voorspelt lagere uienprijzen in maart en voldoende aanbod tot september

Een groep Filipijnse telers heeft verklaard dat zij verwacht dat de prijzen van lokale uien volgende maand verder zullen dalen, omdat er tot september voldoende aanbod zal zijn. Voorzitter Rosendo So van de Samahang Industriya ng Agrikultura (SINAG): "We zien komende maart een lagere prijs voor de witte ui en ook de rode ui zal komende maart dalen."

So merkte op dat de prijs van een kilo rode uien volgende maand zal dalen van de huidige ₱150 tot ₱60 (€ 2,54 tot € 1,01), terwijl een kilo witte uien van ₱50 tot ₱35 (van € 0,84 tot € 0,59) zal dalen.

Vorige maand keurde de regering de invoer van uien goed om de prijspiek aan te pakken, die door leveringsproblemen zelfs meer dan ₱700 (€ 11,88) per kilo bedroeg. Het ministerie van Landbouw stelde de voorgestelde retailprijs van ingevoerde uien vast op ₱125 (€ 2,12) per kilogram op de markten van Metro Manila om het probleem van de te hoge prijzen aan te pakken.

[ ₱100 = €1.70 ]

Bron: cnnphilippines.com

Publicatiedatum: