Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Oekraïne overtreffen de stoutste verwachtingen

Uien blijven een van de meest gevraagde producten op de groente- en fruitmarkt van Oekraïne, melden projectanalisten van EastFruit. De handel in het segment is momenteel zeer actief, terwijl het aanbod snel afneemt, waardoor de uienprijzen opnieuw stijgen.

Volgens de dagelijkse monitoringgegevens van het project bieden Oekraïense teeltbedrijven momenteel uien van hoge kwaliteit te koop aan tegen 33-39 UAH/kg (€0,83-0,99/kg), wat gemiddeld 10% duurder is dan een week eerder.

Deze week is de lijst van landen die uien leveren aan Oekraïne lichtjes uitgebreid. Naast Duitsland zijn Nederland en Egypte begonnen met de uitvoer van hun uien naar de Oekraïense markt. Maar het aanbod is zeer klein en kan niet volledig voldoen aan de grote vraag in het segment.

Er zij op gewezen dat de prijs van uien in Oekraïne nu gemiddeld 4,5 keer hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd sluiten de marktdeelnemers niet uit dat de opwaartse trend van de prijzen zal aanhouden en dat de uienprijzen sneller zullen stijgen naarmate de voorraden in de opslagplaatsen van de Oekraïense teeltbedrijven afnemen.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: