Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitdagende uienoogst na moeilijk seizoen

Na een moeilijk teeltseizoen voor Balle Bros staat hen nu een nog moeilijkere oogst te wachten. Het grootste deel van de zomer heeft het meer geregend dan normaal. In januari viel bijna de helft van de jaarlijkse regen in het bovenste deel van het Noordereiland. Eind januari waren er in geïsoleerde gebieden overstromingen en een kleine hoeveelheid uien spoelde van de velden.

"De grootte van onze oogst zal naar verwachting kleiner zijn dan normaal, waarbij de uiteindelijke verkoopbare opbrengst naar verwachting lager zal zijn als gevolg van het slechte weer en de verwachte hogere verliezen tijdens het verpakken," aldus Simon Vale van Balle Bros.

"Er is wereldwijd een verminderd uienaanbod, vooral op het noordelijk halfrond, dus we verwachten veel belangstelling voor onze uien van onze vaste klanten in Europa, Azië en de Pacific. Dit jaar kijken we ernaar uit om zaken te doen met Thailand, waar de invoerrechten zijn verlaagd tot 0% na de ondertekening van een vrijhandels-overeenkomst."

Zoals voor veel producten betekenen hogere teeltkosten en minimale verlagingen van de vrachttarieven vanuit NZ dat de prijzen in 2023 hoger zullen liggen.

Vanwege de lagere import en de verbeterde capaciteit voor export wordt verwacht dat de verstoring van de scheepvaart zal afnemen wanneer de belangrijkste NZ-havens vanaf het tweede kwartaal weer vaste ligplaatsen innemen.

Balle Bros kijkt ernaar uit om hun klanten te blijven bedienen met kwaliteitsuien uit NZ.

Voor meer informatie:
Simon Vale
Balle Bros. Exports Ltd.
+ 64 9 2370898
[email protected]
www.ballebros.co.nz 

Publicatiedatum: