Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stephen Hedderly - Bedfordshire Growers

"Voor de Britse zoete rode ui hoef je geen traan te laten"

Uien zijn waarschijnlijk het laatste wat de meeste mensen zouden kiezen om te eten op een Valentijnsdate, maar voor uienliefhebbers is er een oplossing: De Britse zoete rode ui.

De Britse uienkweker Alastair Findlay houdt zich al 25 jaar bezig met de ontwikkeling van de zoete rode ui. Hij is nu in de 80 en heeft in de loop der jaren meer dan 10.000 uien geproefd.

"De zoete rode ui heeft vrijwel geen pikantheid, waardoor de natuurlijke zoetheid van het ras in volle glorie naar voren komt", aldus Stephen Hedderly, Managing Director bij Bedfordshire Growers.

"Dit jaar hebben we ons nieuwe, verbeterde ras geïntroduceerd met een consistent, heerlijk smaakprofiel en een prachtige rode kleur, zowel van binnen als van buiten. Het ras met een enkele kern heeft een uitstekende textuur die zorgt voor een knapperige bite."

"De uien zijn perfect om rauw te eten of een uitstekend ingrediënt om mee te koken voor een perfecte karamelisatie. Het Britse seizoen loopt van september tot mei. De ui wordt nu zowel in Spanje als in Nieuw-Zeeland geteeld en geëxporteerd naar het Midden-Oosten. We hebben ook een partnerschap met een Amerikaans bedrijf dat dit seizoen 16-20 hectare zal telen voor de Amerikaanse retail."

De eerste zoete rode ui werd toevallig op Valentijnsdag in 2015 in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd.

"Voor een perfecte adem en geen tranen, de Britse zoete rode ui is uw perfecte Valentijnspartner. Fijne Valentijnsdag!"

Voor meer informatie:
Stephen Hedderly
Bedfordshire Growers
Tel: +44 01767 312403
[email protected]
www.Bedgrow.co.uk

Publicatiedatum: