Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische telers bereid Europese markt van uien en knoflook te voorzien

Nu er in Europa een grote vraag is naar uien en verschillende landen de export van uien hebben verboden om aan hun binnenlandse vraag te kunnen voldoen, bieden meer Egyptische producenten hun oogst op de Europese markt aan.

"Dit ondanks een daling van de hoeveelheden uien en knoflook in Egypte in vergelijking met het vorige seizoen," aldus Farag Karem van de Egyptische teler Al Wadi.

"Dit jaar zijn de volumes lager dan vorig jaar. Zoals vele telers hebben wij ons areaal moeten inkrimpen vanwege de lagere rentabiliteit vorig seizoen. In de afgelopen twee jaar hebben stijgende kosten en overvloedige volumes een moeilijke situatie gecreƫerd voor de telers."

Naast het grotere aanbod dan de vraag vorig seizoen, heeft de situatie in Oost-Europa bijgedragen tot de afname van het areaal dit seizoen, aldus Karem: "De oorlog in Oost-Europa heeft onze activiteiten sterk bemoeilijkt, aangezien een groot deel van onze productie naar Rusland wordt geƫxporteerd en de toeleveringsketens grote verstoringen hebben ondergaan."

Dit jaar biedt de teler uit Noord-Egypte zijn oogst aan op een Europese markt met een tekort. "We hebben 3000 ton knoflook en 5000 ton uien klaar voor de export. De kwaliteit is zeer goed, dankzij de goede weersomstandigheden. De kalibers zijn ook zeer goed."

Al Wadi produceert rode en witte uien en rode en witte knoflook, in verschillende verpakkingen, vers, gepeld of in poedervorm.

Wat het prijsniveau betreft, zegt de producent dat hij tegen gunstige prijzen kan leveren: "Onze prijzen zullen dit seizoen verrassend zijn, dankzij de speelruimte die ons wordt gelaten door de stijging van de buitenlandse valuta's ten opzichte van het Egyptische pond."

Voor meer informatie:
Farag Karem
Al Wadi for Agricultural Investments and Export
Tel: +201554781270

Publicatiedatum: