Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oostenrijkse aardappelenmarkt

'Seizoensgebonden aardappelverkoop, positieve prijstrend voor uien'

De Oostenrijkse aardappelenmarkt blijft stabiel en rustig. Door de lage temperaturen en de afnemende hoop op hogere prijzen zijn telers steeds vaker bereid hun voorraad leeg te maken. Volgens de LKÖ is er echter geen sprake van afzetdruk, omdat men er nog steeds vanuit gaat dat de beschikbare voorraden tot het einde van het seizoen op de binnenlandse markt kunnen worden afgezet. De kwaliteitsproblemen blijven binnen de huidige marge.

Aan de verkoopzijde is niets nieuws te melden. De binnenlandse vraag ligt op een rustig niveau, zoals typisch is voor het seizoen - ook de exportvolumes zijn de laatste tijd vrij beheersbaar gebleven. De teeltprijzen bleven dan ook op het niveau van de voorgaande weken. Aan het begin van de week bedroegen de prijzen voor aardappelen in Neder-Oostenrijk meestal €30 tot 32 per 100 kg. Voor partijen met een bovengemiddelde sortering lagen de prijzen ook lager. Oberösterreich meldde onlangs ongewijzigde prijzen tot €32 per 100 kg.

Positieve prijstrend voor uien
Op de Oostenrijkse uienmarkt konden de prijzen vorige week opnieuw worden verhoogd. Doorslaggevend is een ononderbroken sterke exportvraag. Op de binnenlandse markt wordt een gestage vraagactiviteit gemeld. De internationale prijsverhoging wordt door de binnenlandse retailers slechts in beperkte mate en met enige vertraging doorgevoerd. Aan het begin van de week werd voor uien, schoongemaakt en gesorteerd in de kist, afhankelijk van grootte en kwaliteit, meestal €46 tot 50 per 100 kg betaald.

Evenwichtige wortelmarkt
De wortelmarkt in Neder-Oostenrijk is medio februari vrij evenwichtig. In eigen land kunnen de wortelen stabiel worden afgezet. De export bevindt zich nog steeds op een beheersbaar niveau. De belangstelling vanuit het buitenland is de laatste weken merkbaar toegenomen. De prijzen veranderen niet ten opzichte van de vorige week. De prijzen voor wortelen in zakken van 5 kg, af helling, afhankelijk van de kwaliteit, bedragen nog steeds meestal €52 tot 57 per 100 kg.

Bron: LKÖ 

Publicatiedatum: