Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO waarschuwt voor overhaaste stappen bij 'Goed verhuurderschap'

De Wet Goed verhuurderschap moet een einde maken aan mistanden bij de verhuur van woonruimte aan onder meer arbeidsmigranten. Een van de voorstellen is om gemeenten in staat te stellen een vergunningenstelsel in te voeren, zo meldt LTO Nederland.

Daarbinnen gaat als voorwaarde gelden dat iedere internationale werknemer over een eigen kamer moet kunnen beschikken. Ook agrarische huisvesters zullen daarmee te maken krijgen. LTO vraagt daarom samen met ABU en NBBU om de overgangstermijn op 10 jaar te houden bij bestaande situaties.

LTO onderschrijft het doel van de regering om ongewenste verhuurpraktijken aan te pakken en de kwaliteit van de huisvesting van arbeidsmigranten te verbeteren. "Het kabinet stelt uit praktische overwegingen voor om voor bestaande situaties een overgangstermijn van tien jaar te hanteren. Deze termijn is nodig omdat veel huisvesting bouwkundig moet worden aangepast. Het Kamerlid Nijboer (PvdA) stelt nu echter voor om deze termijn te verkorten naar drie jaar."

156.000 extra kamers nodig
LTO maakt zich over dit voorstel ernstige zorgen. "Samen met de ABU en NBBU is een gezamenlijke inbreng gestuurd naar de Tweede Kamer waarin gewezen wordt op de consequenties van deze overhaaste stap. Uit cijfers van het Expertisecentrum Flexwonen blijkt dat door de eis van één persoon per kamer er totaal 156.000 extra kamers nodig zijn. Wanneer de reële overgangstermijn van tien jaar wordt verkort, dreigt een enorm tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten. Dat zal de kans op misstanden – de aanleiding voor dit wetsvoorstel – doen vergroten met alle gevolgen van dien. LTO vraagt daarom om de overgangstermijn op 10 jaar te houden."

Lees hier de inbreng vanuit de Tweede Kamer

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: