Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Eerste zaaimachines gespot in het veld"

Door het mooie weer van de afgelopen dagen krijgen veel telers zin om op het veld aan de slag te gaan, zo meldt De Groot en Slot. De eerste plantuien zijn al geplant, dus wordt nu de vraag gesteld: wordt er ook al gezaaid?

"Enkele telers hebben niet afgewacht maar waagden het er nu al op. De accountmanagers van De Groot en Slot kwamen ze tegen in het zuiden, in dit geval in Zeeuws-Vlaanderen. Op 15 februari jl. werd in Sluis een van de eerste zaaimachines gespot. Op een mooie kavel van 7 ha werd de eerste Hystore gezaaid."

"Al voor de winter werd het perceel geploegd (het perceel heeft een gemiddelde afslibbaardheid van 55-65%) en ook door de vorst van de afgelopen week kon de grond goed worden voorbereid zodat het zaaibed er mooi bij lag. Voor de komende dagen wordt er wat regen voorspeld zodat er volgende week wellicht opnieuw gezaaid gaat worden."

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum: