Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verkorting doorlooptijden heel belangrijk speerpunt in onze nieuwe meerjarenstrategie"

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft een stakeholdersonderzoek uitgevoerd. De resultaten zijn inmiddels bekend. De doorlooptijden voor product-beoordelingen scoorden - niet onverwacht, zo geeft directeur Ingrid Becks aan - slecht. 

"We zijn ons dat zeer bewust en we trekken ons dat aan. Verkorting van onze doorlooptijden zal een heel belangrijk speerpunt zijn in onze nieuwe meerjarenstrategie en daar zetten we vol op in bij de verdere ontwikkeling van onze organisatie."

Een ander punt dat naar voren kwam, is dat het Ctgb meer geharmoniseerd – in overeenstemming met de Europese wetgeving – zou moeten beoordelen. "Ook dat signaal is ons niet onbekend en heeft met name betrekking op wederzijdse erkenningen voor gewasbeschermingsmiddelen en zonale aanvragen waarvoor we concerned member state zijn. Misschien doen we soms inderdaad iets te veel en zouden we nog meer kunnen ‘volgen’. Daar gaan we nog eens heel serieus naar kijken", zegt de directeur.

"Aan de andere kant, regelmatig is de Europese beoordeling niet helemaal ‘af’. Dan worden delen van de beoordeling verlegd naar lidstaatniveau. Dat zien we bijvoorbeeld als er nog geen geharmoniseerde werkwijze is, of omdat verfijningsstudies niet representatief zijn voor andere lidstaten, zoals de beoordeling van het risico voor vogels. Hoe dan ook, het signaal is helder en maakt dat wij steeds kritisch blijven kijken naar onze werkwijze. En ons in Europa blijven inzetten voor een zo vergaand mogelijke harmonisatie."

Bron: Ctgb

Publicatiedatum: