Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oostenrijkse aardappelmarkt

"Beheersbare aardappelexport, prijsstijging voor uien zet door"

In de laatste dagen van februari bleef de Oostenrijkse markt voor consumptieaardappelen rustig en weinig spectaculair. Milde temperaturen en afnemende hoop op hogere prijzen zorgen ervoor dat de boeren bereid zijn te verkopen. Volgens de LKÖ worden de handelaren goed bevoorraad. Er is echter geen afzetdruk, omdat men er nog steeds vanuit gaat dat de bestaande voorraden tot het einde van het seizoen kunnen worden opgevangen. De hoge kwaliteitssortering speelt zeker een belangrijke rol bij de vermindering van de voorraden.

Aan de vraagzijde komt de markt niet echt van de grond. De binnenlandse foodretail meldt dat de vraag nog steeds rustig is. Ook de exportvolumes blijven beheersbaar. De producentenprijzen veranderden dan ook niet ten opzichte van de voorgaande week. Aan het begin van de week bedroegen de prijzen voor consumptieaardappelen in Neder-Oostenrijk overwegend 30 tot 32 €/100 kg. Voor partijen met een bovengemiddelde sortering lagen de prijzen ook lager. Ook Opper-Oostenrijk noteerde onveranderde prijzen tot 32 €/100 kg.

Prijsstijging voor uien houdt aan
Er lijkt geen einde te komen aan de prijsstijging op de Oostenrijkse uienmarkt. Tegenover een steeds beperkter aanbod staat een onverminderd sterke vraag. Vooral in de exportsector is er sprake van aanzienlijke prijsstijgingen. Maar ook op de binnenlandse markt zijn de volumes bevredigend. De producentenprijzen zijn vorige week met nog eens vijf cent verhoogd. Aan het begin van de week bedroegen de prijzen voor uien, schoongemaakt en gesorteerd in kisten, doorgaans 51 tot 55 €/100 kg, afhankelijk van grootte en kwaliteit.

Wortelprijzen ongewijzigd
De wortelmarkt in Neder-Oostenrijk staat er goed voor. Er worden behoorlijke binnenlandse verkopen gemeld en ook de exportverkoop is de laatste tijd toegenomen. De prijzen blijven voorlopig echter ongewijzigd. De producentenprijzen voor wortelen in zakken van 5 kg, af helling, afhankelijk van de kwaliteit, liggen nog steeds meestal op 52 tot 57 €/100 kg.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: