Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Intech Worldwide neemt nieuwbouw in de loop van het jaar in gebruik

Duurzame fabriek voor herbruikbare systemen en pallets

Bij het snelwegknooppunt Hannover-West (A2/A352) wordt een nieuwe grote fabriek met meer dan 22.000 vierkante meter aan productie- en opslagruimte voor herbruikbare systemen en pallets gebouwd. Intech Worldwide produceert sinds 2008 succesvol in Hannover-Marienwerder, maar vanwege een bovengemiddelde expansie van het bedrijf is de oude fabriek simpelweg te klein geworden. In Hannover-Stöcken kon kunststofverwerker Intech een industrieterrein van 30.500 vierkante meter bemachtigen en in 2022 met de bouw beginnen.

De nieuwe locatie moet in 2023 in gebruik worden genomen. Voor de beherend vennoot Vedat Pehlivan was de locatiekeuze een zaak van het hart, want hij is nauw geworteld in de regio Hannover. De inmiddels 21 spuitgietinstallaties van Intech Worldwide verhuizen mee. Een krachttoer, als je bedenkt dat de grootste installaties meer dan 180 ton wegen.


Een art impression van het nieuwe gebouw

Rondom duurzaam met de nieuwe fabriek
"Hergebruik in plaats van wegwerp" is het motto van het bedrijf. De geproduceerde herbruikbare verpakkingen gaan lang mee, worden gedurende vele jaren hergebruikt en aan het einde van de levensduur voor 100% gerecycled.


Wegwerpverpakkingen, zoals bijvoorbeeld kartonnen dozen of folie, worden zo op een klimaatvriendelijke wijze vervangen en de CO2-balans wordt duurzaam verbeterd. In de nieuwe fabriek wordt de afvalwarmte van de spuitgietinstallaties gebruikt om het gebouw te verwarmen en warm water te produceren. Via een nieuwe PV-installatie met een vermogen van 1.500 kWp (kilowattpiek) wordt er groene stroom geproduceerd. Zo wordt de zonne-energie gebruikt om herbruikbare verpakkingen te produceren. Dat is klimaatvriendelijk en de weg naar een ecologische toekomst.

Groene kunststoffen dankzij circulaire economie
Met het duurzaamheidsprogramma 'Intech Green' richt het bedrijf zich op het gebruik van hoogwaardige gerecyclede materialen uit 100% PCR-kunststoffen. Post Consumer Recycled materialen (PCR) zijn gerecyclede kunststoffen uit huishoudelijk of commercieel afval, waarvan een groot deel verpakkingsafval. Intech verwerkt daarvan jaarlijks meer dan 11.000 ton en geeft deze waardevolle grondstoffen een nieuw leven, helemaal volgens de principes van de circulaire economie.


Inzicht in de huidige voortgang van de bouw

Hidden champion
De firma Intech ontving opnieuw het kredietwaardigheidscertificaat 'CrefoZert' van Creditreform: "Hiermee behoort Intech tot de bedrijven met de hoogste kredietwaardigheid in de regio Hannover en tot de top 2% van alle bedrijven in het hele land. Het bedrijf uit het noorden van Hannover kan inmiddels als 'hidden champion' op het gebied van herbruikbare transportverpakkingen betiteld worden."

Voor meer informatie:
Intech Worldwide GmbH
Merkurstraße 4
D-30419 Hannover, Duitsland
Tel: +49 (0)511 979 1000 56
info@intech-world.com
www.intech-world.com 

Publicatiedatum: