Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sai World:

"Meer vraag naar uien dan we kunnen invullen"

De verzending van Tasmaanse uien naar Europa is begonnen om te voldoen aan de grote vraag die daar is ontstaan door de hittegolf en de droogte van afgelopen zomer. De prijzen in Europa zijn momenteel zeer hoog.

"Tasmaniƫ heeft de afgelopen maanden zeer goed weer gehad, wat goed heeft uitgepakt voor de uienoogst", aldus Sam Vasala van Sai World. "We hebben meer aanvragen voor uien dan we zouden kunnen invullen, dit als gevolg van het tekort in Europa. We leveren eerst onze vaste programma's tegen de afgesproken prijs, we werken met kopers die er in goede en slechte jaren zijn."

Sai World is de exclusieve handelaar voor teler en verpakker Perfecta die momenteel 10.000 ton uien teelt. Zij exporteren naar de topmarkten van Taiwan en Japan en naar Europa.

"Het was een heel vreemd jaar waarin we veel regen en kwaliteitsproblemen verwachtten, maar het is uiteindelijk een heel goed jaar geworden en eventuele overschotten gaan naar de Europese markt. We verwachten dat de uien die we exporteren vanwege de kwaliteit een jaar lang zonder problemen bewaard kunnen worden."

Voor meer informatie:
Sam Vasala
Sai World Pty Ltd
Tel.: +6 1470406579
sam@saiworld.com.au       
www.saiworld.com.au