Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijs in Georgië daalt

De groothandelsprijs van uien in Georgië is gedaald, hoewel de prijsdaling werd voorafgegaan door een piek. Eind januari steeg de groothandelsprijs van uien op de Georgische markt in één week tijd van 1,6 GEL/kg (€ 0,56) naar 2,3 GEL/kg (€ 0,82), waardoor de invoer werd gestimuleerd. Als gevolg daarvan heeft Georgië in januari 3.460 ton uien ingevoerd, voornamelijk uit Rusland en Azerbeidzjan. Volgens het ministerie van Financiën van Georgië bedroeg de gemiddelde invoerprijs van een kilo ui in januari € 0,35, terwijl de groothandelsprijs op de spotmarkt aan het eind van de maand € 0,84 (2,4 GEL) bedroeg.

Bron: EastFruit

In januari is ook de verkoop van lokale voorraden hernieuwd. Voor de prijspiek zagen lokale producenten en groothandelaren af van de verkoop van uien, omdat zij een hogere prijs verwachtten. Half februari bereikten de uienprijzen een piek van 2,4 GEL/kg en nu zien we een daling.

Lokale groothandelaren zeggen dat de markt momenteel wordt gedomineerd door import. Bovendien gaat de kwaliteit van de in januari ingevoerde uien geleidelijk achteruit en proberen de importeurs hun voorraden op tijd te verkopen om verliezen door productbederf te voorkomen. Er wordt dan ook niet verwacht dat de prijzen opnieuw zullen stijgen. Integendeel, het is waarschijnlijker dat uien nog goedkoper zullen worden voordat het nieuwe seizoen begint.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: