Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kirgizië heft uitvoerverbod voor uien op

Kirgiziƫ staat op het punt de export van uien toe te staan. Er is een besluit voorgelegd aan de regering om de beperkingen op de export van uien op te heffen. Dat meldt Knews.kg onder verwijzing naar het ministerie van Landbouw van de Kirgizische Republiek.

Om de binnenlandse producenten te ondersteunen en het exportpotentieel van de republiek te vergroten, heeft het ministerie van Landbouw van de Kirgizische Republiek een resolutie van het kabinet van ministers van de Kirgizische Republiek opgesteld "inzake wijzigingen van de resolutie van het kabinet van ministers van de Kirgizische Republiek betreffende de instelling van een tijdelijk verbod op de uitvoer van bepaalde soorten landbouwgoederen uit de Kirgizische Republiek" van 4 november 2022.

Eind januari heeft het kabinet van ministers van Kirgiziƫ een resolutie aangenomen over de invoering van een tijdelijk verbod op de uitvoer van uien. Het verbod had voor drie maanden vanaf 31 januari moeten gelden. Dit werd gedaan om de voedselzekerheid te waarborgen en de prijzen van maatschappelijk belangrijke voedselproducten (uien, sjalotten, prei en andere groenten, vers of gekoeld) onder controle te houden.

Zoals EastFruit heeft gemeld, hebben ook Kazachstan, Oezbekistan, Tadzjikistan en Iran beperkingen op de uitvoer van uien ingevoerd.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: