Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10% stijging pootgoedprijs verwacht voor telers HZPC

De prognoseprijs voor pootgoedtelers van HZPC Holland voor de oogst van 2022 is € 36,20 per 100 kilo. Die prijs ligt ca 10% hoger dan de prognoseprijs van vorig jaar.

Dat is dinsdagavond tijdens het webinar voorafgaand aan de telersvergaderingen bekend gemaakt. De pootaardappelprijzen waren vorig jaar op weg naar herstel. Dit jaar zet dat door. De stijgende pootgoedprijs én de hoge opbrengst leiden tot een goed financieel resultaat per hectare. Het hectareresultaat is ruim 20% hoger dan vorig jaar. Deze opbrengst is nog nooit eerder zo hoog geweest.

Martin Jansen Klomp, regiomanager Benelux: "Onze telers doen elke dag hun uiterste best om een hoogkwalitatieve pootaardappel te produceren. Daar hoort een passende vergoeding bij. We zijn blij dat de pootgoedprijs stijgt en dat het resultaat per hectare voor onze telers fors beter is dan vorig jaar. Het geeft vertrouwen voor de toekomst."

Verschillen in de markten
De pootaardappelhandel vanuit HZPC Holland vindt plaats naar meer dan 90 landen. De afzet vanuit  Nederland naar Noord-Afrika, Azië  en het Midden-Oosten is goed verlopen. In Europa verlopen de verkopen nog traag. Door de droogte in Zuid-Europa kiezen verscheidene telers ervoor om andere gewassen te telen.

Brede introductie nieuwe rassen
Dankzij innovatieve veredelingstechnieken introduceert HZPC een aantal nieuwe duurzame aardappelrassen. Martin: "We introduceren deze rassen in veel landen. Zo zorgen we voor spreiding en flexibiliteit in de afzet. Dat is een groot voordeel in een exportmarkt met veel onzekerheid en volatiliteit."

Voor meer informatie:
HZPC Holding  
+31 (513) 48 98 88
[email protected]      
www.hzpc.com         

Publicatiedatum: