Uien worden mogelijk net als tomaten en komkommers schaars in Britse retail

Tomaten en komkommers zijn de afgelopen weken al uit de schappen van de Britse supermarkten verdwenen, maar consumenten in het Verenigd Koninkrijk moeten zich schrap zetten voor een mogelijk tekort aan uien. Naar verluidt worden uientelers gedwongen hun aanplant voor dit seizoen in te krimpen, omdat zij zich zorgen maken over de slinkende watervoorraden.

Aangezien Britse uien hoofdzakelijk worden geteeld in Lincolnshire, East Anglia, Bedfordshire en Kent, groeit de vrees dat de telers de vraag niet kunnen bijhouden. Mike Thomas, woordvoerder van de NFU: "Water zal een grote zorg zijn voor de telers, vooral als we geen substantiële regen krijgen."

Door de afnemende teelt en oogst van groenten in het zuiden van Engeland, zei Thomas: "Retailers beginnen al noordelijker te kijken voor hun inkoop."

De NFU waarschuwt dat de recente tekorten aan groenten en fruit die klanten in de supermarkten hebben opgemerkt, tot in de zomer kunnen aanhouden door het gevaar van een aanhoudende droogte en onredelijk hoge energiekosten.

Volgens Thomas kan een uientekort betekenen dat de tekorten "tot na mei in de zomer" voortduren.

Bron: express.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.