800 zonnepanelen op productiehal Sormac

"Kijkend naar onze toekomst, maar vooral die van nieuwe generaties, vinden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzame maatschappij", aldus machinefabrikant Sormac. "Zo zijn er bij de bouw van de nieuwe productiehal 800 zonnepanelen en een warmtepomp geplaatst. Samen zorgen deze voor een optimaal, constant werkklimaat en maken ze het pand volledig klimaatneutraal."

De nieuwe zonnepanelen leveren elk jaar een opbrengst van circa 270.000 kWh. In combinatie met de zonnepanelen op het hoofdgebouw zorgt dit voor een totale jaarlijkse energieopwekking van 720.000 kWh, wat ons meer dan zelfvoorzienend maakt. Het overschot dat wordt opgewekt, wordt verkocht aan de energieleverancier. Hierdoor profiteren ook anderen van onze klimaatneutrale elektriciteit.

Hoogste energielabel
"Voor de nieuwbouw heeft deze vooruitgang ons het hoogst haalbare energielabel A +++++ opgeleverd. De kantoren van het hoofdgebouw, welke gedeeltelijk meer dan 50 jaar oud zijn, kregen het energielabel A +++. Een fractie minder, maar nog steeds bijzonder goed. Voor kantoren is per 1 januari 2023 minimaal energielabel C vereist. En vanaf 2030 is energielabel A verplicht. De gebouwen van Sormac zijn dus meer dan future-proof."

Waterinfiltratiesysteem
Voor duurzaam regenwaterbeheer is het infiltreren van regenwater in de grond de beste optie. Al het regenwater van onze daken (ca 11.000 m²) wordt opgevangen in een groot bassin dat onder de parkeerplaatsen ligt. Van daaruit zakt het water in de grond. Zo helpen wij de grondwaterstand op peil te houden en wordt het riool ontlast. Bijkomend voordeel is dat in tijden van veel regen minder water naar de overvulde rivieren stroomt. 

ISO 14001
Zowel de nieuwbouw als de vernieuwingen aan de bestaande bouw brengen ons dichterbij een duurzame maatschappij, maar zijn slechts een stap in de goede richting. Om structureel ons steentje bij te dragen aan een schonere wereld en een beter klimaat, is Sormac bezig met de certificering volgens ISO 14001, de internationaal geaccepteerde standaard voor milieumanagementsystemen. Met het oog op de toekomst blijven we nadenken over nieuwe en duurzame oplossingen."

Voor meer informatie:
Sormac B.V.
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
+31 (0)77 351 84 44
info@sormac.nl    
www.sormac.nl      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven