Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Tadzjikistan -20%

Volgens analisten van EastFruit zijn de uienprijzen in Tadzjikistan deze week sterk gedaald. Momenteel kan de groothandel uien zelfs voor 0,63-0,68 €/kg kopen, terwijl de prijzen vorige week nog 0,82 €/kg bereikten. De prijsdaling bedroeg dus meer dan 20% in de loop van de week.

De uienprijzen in Tadzjikistan behoorden eind vorige week nog tot de hoogste in de regio. Wat is er gebeurd en waarom is de uienprijs zo sterk gedaald?

Volgens Bakhtiyor Abduvokhidov, internationaal adviseur bij de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), is de belangrijkste reden voor de scherpe daling van de uienprijzen de stijging van de gemiddelde dagelijkse luchttemperatuur. Zelfs in de noordelijke regio's van Tadzjikistan is het met 20ºC overdag ongewoon warm. Dit leidt tot snel bederf van uien die in ongeschikte omstandigheden zonder koeling en thermische isolatie worden bewaard. Uien die bij abnormale vorst niet bevroren, kunnen nu dus snel bederven door de abnormaal hoge luchttemperaturen.

Een andere reden is volgens de FAO-deskundige dat de uitvoer van uien nog steeds verboden is. Dit dwingt de uientelers en de handelaren om de uien te verkopen, omdat zij bang zijn dat zij geen tijd hebben om hun voorraden te verkopen voordat de vroege uien van de nieuwe oogst op de markt komen.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: