Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse rode uien nog steeds te duur

Rosendo So, voorzitter van de Filipijnse telersgroep zei onlangs dat rode uien nog steeds te duur zijn, ook al zijn de afzetprijzen gedaald tot P50 à 60 (€0,91-1,09) per kilo. Hij voegde toe dat de gangbare prijs van uien op P100 (€1,82) per kilo zou moeten liggen.

"De afzetprijs van lokale uien gaat omlaag, van P60 tot P50 (per kilo). Als je rekening houdt met de transportkosten, zou de groothandels-prijs slechts P70 (€1,27) per kilo moeten bedragen. De retailprijs zou slechts P100 (€1,82) per kilo moeten zijn," merkte So op.

Volgens So kunnen de boeren nog steeds verdienen zolang de afzetprijs van de uien niet daalt tot minder dan P40 (€0,72) per kilo. De retailprijs van ingevoerde rode uien lag ook hoger dan de door het ministerie van Landbouw vastgestelde adviesprijs van P125 (€2,27), aangezien deze is vastgesteld op P150 (€2,72) per kilo.

Bron: manilatimes.net

Publicatiedatum: