Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Geleidelijke toename aanbod leidt tot stabielere uienprijzen China"

In de afgelopen twee maanden is de prijs op de internationale uienmarkt door het ernstige tekort aan aanbod blijven stijgen en op een hoog niveau blijven hangen. Voor uien steeg de prijs tot € 652 per ton tijdens de piekperiode, een stijging van 50% op jaarbasis, maar de vraag is nog steeds sterk. "Onlangs is het aanbod van uien geleidelijk toegenomen. De prijs is gedaald ten opzichte van de piekperiode en is relatief stabiel, maar ligt nog steeds hoger dan in dezelfde periode vorig jaar." Alan Xu van Shandong Jining New Silk Road Food vertelt over de huidige situatie van de uienmarkt aan FreshPublishers.

"Sinds begin januari van dit jaar is de uienprijs vrij hoog, maar de vraag is nog steeds sterk. De orders van de Japanse markt zijn groter en zij kunnen hogere prijzen accepteren. Door de achterstand bij de bestellingen op de Japanse markt werd de afzet naar Europa ooit beïnvloed. Nu de Chinese coronabeperkingen onlangs zijn opgeheven, herstellen de binnenlandse teelt en het uienaanbod zich geleidelijk. Ondanks het komende uienseizoen in Yunnan zullen de uienprijzen naar verwachting hoog blijven."

"Vanaf augustus vorig jaar tot nu worden de uien op de Chinese markt hoofdzakelijk geteeld in Gansu en de prijs is met 20%-30% gestegen in vergelijking met voorgaande jaren. Het seizoen in Gansu eindigt medio maart en de markt zal worden overgenomen door de vroegrijpe uien in Yunnan. Te oordelen naar de huidige situatie is de uienoogst in Yunnan beter dan verwacht en wordt aangenomen dat het seizoen zich in een gezonde richting zal ontwikkelen. Aangezien de grootte en de vorm van nieuwe uien uit Yunnan niet zo goed zijn als die uit Gansu, zullen de meeste uien geschild verkocht gaan worden. Bovendien voegde Alan eraan toe dat de meeste geëxporteerde uien gele uien zijn. De laatste jaren is de binnenlandse teelt van gele uien echter gedaald en de prijs gestegen. Bovendien overtrof de hoge zeevracht in het beginstadium bijna de waarde van de ui, waardoor de uienexport vorig jaar onbevredigend was.

"Nadat het pandemiebeleid was opgeheven, stegen de orders die wij ontvingen en kregen de klanten weer vertrouwen in ons uienaanbod. Anderzijds is ook de daling van de zeevracht gunstig voor de export. Hoewel de uienmarkt nog niet duidelijk is, hebben wij dit jaar het volste vertrouwen in de internationale markt. Naast uien is ook de huidige gemberprijs vrij hoog, maar er zijn ook veel exportorders. Voor producten als gember, ui en knoflook is de consumptiekracht van de internationale markt niet slecht. Wij verwachten dit jaar veel uien, gember, knoflook en meer te exporteren. Om ons beter voor te bereiden, bouwen we extra fabrieken en zijn we van plan naar Thailand te gaan om deel te nemen aan de voedingsmiddelenbeurs in mei."

Jining New Silk Road Food houdt zich voornamelijk bezig met uien, knoflook, gember en andere producten. Het bedrijf is actief op het gebied van verpakking, bewerking en export over zee. Het heeft zijn eigen koelfaciliteit en fabriek. De exportproducten van het bedrijf omvatten geschilde gele uien, geschilde rode uien, in blokjes gesneden IQF-uien en gele uien met schil, met een jaarlijks export van meer dan 400 containers. De exportmarkt omvat Europa, Australië, Ecuador, Uruguay en Colombia in Zuid-Amerika, alsook Japan en Zuid-Korea.

Voor meer informatie:
Alan Xu
Jining New Silk Road Food Co., Ltd.
Tel.: +86 18863766892
Publicatiedatum: