Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maurits Hallo, TVB Transport:

“We hebben een ongelofelijk eerste jaar achter de rug”

Tholen – Nog geen jaar geleden kregen Troy Heemskerk en Maurits Hallo de mogelijkheid om de aandelen van het gerenommeerde Westlandse transportbedrijf Ton van Bergen Transport over te nemen. “Dat was natuurlijk een buitenkans, nadat we daar beiden gestart waren als charter”, blikt Maurits terug. “We hebben echt een ongelofelijk eerste jaar achter de rug!”


Hoe het begon...

“We zijn meteen hard aan de slag gegaan en vanaf dag één begonnen met een vernieuwingsslag. Zo hebben we alles gedigitaliseerd, van boekhouding tot planning tot boordcomputers. Een enorme klus, maar we plukken er nu al de vruchten van. Daarnaast hebben we inmiddels veertien auto’s uit het wagenpark vernieuwd. Ons motto is: we doen het goed of we doen het niet.”


Hoe het nu is...

Beide transportondernemers hebben de taken helder verdeeld. “Troy regelt de gehele planning/relatiebeheer en ik doe de rest, van personeel tot wagenpark. Die combinatie vormt voor ons de gouden formule”, vertelt Maurits. “Ton van Bergen zelf heeft tot 31 december 2022 de boekhouding gedaan waarna wij officieel het stokje hebben overgenomen. Ton is nog iedere dag aanwezig en betrokken bij het bedrijf, maar de leiding ligt nu bij ons. Hoe mooi is het dat er momenteel één jubileum-trailer rondrijdt met zijn beeltenis op de achterkant; 50 jaar is tenslotte niet niks.”

De activiteiten van TVB Transport werden de laatste jaren fors uitgebreid. “Lag vanouds de nadruk vooral op transport in de driehoek Westland – Bleiswijk – Barendrecht en Moerdijk, nog steeds de hoofdmoot, tegenwoordig komen we een stuk verder. Omdat we graag met de klant meedenken betekent dat, dat we geen nee verkopen tegen transportopdrachten en altijd op zoek gaan naar de kwalitatief beste oplossing waarbij de kosten voor iedereen interessant blijven. Inmiddels zijn we landelijk dekkend aan het worden - van Noord Holland tot Venlo - en verzorgen we incidenteel ook transporten naar het buitenland, zo’n 10% van het totaal.”

“Ons wagenpark omvat inmiddels 51 auto’s. De grootste tak is het geconditioneerd transport, vooral groenten en fruit, maar we bieden ook groupage, containers en exceptioneel transport aan. We verzorgen veel volle vrachten, maar met groupage maken we echt het verschil”, aldus Maurits. “We rijden veel voor handelaren en importeurs vanuit de haven, maar ook in het Hollandse seizoen blazen we een aardig deuntje mee. Door de moeizame energiemarkt komt het Hollandse kasgroentenseizoen wat later op gang, maar inmiddels zijn de eerste komkommers, aubergines en paprika’s op de markt. Straks volgen ook de tomaten en gaat het weer los.”

Gevraagd naar de grootste uitdaging, antwoordt Maurits: “Dat is toch om de beladingsgraad te verhogen. Alle lijntjes tussen de verschillende klanten en het transport worden korter. Nu bestellen is over 5 minuten het transport regelen en over 2 uur de handel binnenkrijgen. Die flexibiliteit, daar zijn we goed in, maar het is wel de kunst om hier een goede structuur in te krijgen zodat je niet te veel auto’s met één of enkele pallets hebt rijden.”

Een forse tariefsverhoging voor het transport was volgens Maurits dit afgelopen jaar echt niet te vermijden. “Klanten hebben hier ook begrip voor. Het punt voor vele klanten, echter, was dat voor hen de diverse kostenverhogingen zich opstapelden, denk aan kosten voor personeel en energie. Uiteindelijk probeer je daar op een goede manier met de klant uit te komen.”

Tot slot kijken deze twee jonge transportondernemers met vertrouwen naar de toekomst. “Het is echt prachtig wat er het afgelopen jaar is gebeurd. En mede dankzij al onze mensen en deze modernisering- slag kunnen wij zorgen dat team TVB in de toekomst optimaal kan blijven presteren. Samen en vooral met respect gaan we het dit seizoen weer doen!” 

Voor meer informatie:
Troy Heemskerk / Maurits Hallo
Ton van Bergen Transport
Vlotlaan 28
2681 RX Monster
maurits@tvbtransport.nl
troy@tvbtransport.nl 
tvbtransport.nl