Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische uienoogst meer dan 3 miljoen ton

"Na een seizoen dat werd gekenmerkt door dalende winstgevendheid en de gevolgen van de Covid19-crisis, zijn de Egyptische uientelers blij dat het huidige seizoen een sterke vraag en een hogere oogst oplevert, samen met betere prijzen," zegt Mostafa Antar van de Egyptische teler MH Export.

"De weersomstandigheden zijn dit jaar in Egypte zeer gunstig geweest voor uien, wat tot uiting komt in de maten. We hebben maten van 40 tot 90 die het meest gevraagd worden door importeurs. We hebben dit jaar ook ons areaal vergroot, omdat we de toegenomen vraag hadden verwacht. We zijn van een exportcapaciteit van 700 ton naar 1000 ton per maand gegaan."

De daling van de Europese uienteelt, als gevolg van de klimatologische omstandigheden in Europa, heeft volgens Mostafa de vraag naar Egyptische uien aanzienlijk doen toenemen: "Egypte is een land met een lange geschiedenis van agrarische export, we zijn in staat om ons aan te passen aan de normen van Europese landen, vooral wat betreft de vermindering van residuen van gewasbeschermingsmiddelen, daarom is Egypte de eerste keuze voor Europese klanten in de context van een tekort aan uien, naast andere parameters zoals geografische nabijheid en de aanzienlijke omvang van de uienteelt in Egypte."

Volgens de teler kan de Egyptische teelt een oplossing zijn voor het tekort aan uien op de Europese markt: "Gelukkig is de Egyptische uienoogst aanzienlijk dit jaar en overschrijdt die de 3 miljoen ton."

Wat de markt betreft, wijst de teler erop dat er dit jaar geen opvallende veranderingen zijn: "We verwachten dezelfde trends in de vraag, waarbij het grootste deel van de volumes zal worden uitgevoerd naar Duitsland, Frankrijk, Italiƫ, Nederland, Rusland en Aziatische markten zoals Maleisiƫ, Pakistan en de VAE."

De teler verwacht echter dat de prijzen zullen stijgen: "Het is onvermijdelijk, onze kosten zijn gestegen en er is dit jaar meer vraag dan aanbod."

Voor meer informatie
Mostafa Antar
MH Export
Tel: +20 109 330 1409
MH-export@outlook.com

Publicatiedatum: