Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase regering wil uienexport stimuleren

In een poging om de uienexport te stimuleren, heeft de Indiase regering besloten delegaties te sturen naar verschillende landen, waaronder Maleisiƫ, Indonesiƫ, de Filipijnen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Qatar, Koeweit, Irak, de Seychellen en Mauritius.

De Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority zal samenwerken met de Indiase missies om contacten te leggen met de handelsinstanties van de landen die uien uit India zouden kunnen betrekken.

Volgens bronnen heeft een scherpe daling van de uienprijzen als gevolg van de grote oogst geleid tot noodverkopen door de telers, vooral in Maharashtra, de grootste uienleverancier. India exporteerde in de eerste drie kwartalen van het huidige fiscale jaar (2022-23) voor een recordbedrag van 495,7 mln euro aan uien (1,7 miljoen ton), 16% meer dan in dezelfde periode van het vorige fiscale jaar, verklaarde het ministerie van Handel onlangs. Een groot deel van de export van uien in het vorige fiscale jaar ging naar Bangladesh (37%), Maleisiƫ (14%), Sri Lanka (12%) en Nepal (8%).

Bron: financialexpress.com

Publicatiedatum: