Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ongewone markttrend voor uien in Italië, maar niet voor knoflook

"Dit jaar zien we een afwijkende markttrend voor uien, terwijl de situatie voor knoflook vrij normaal is", zegt Salvatore Del Prete van het gelijknamige handelsbedrijf Del Prete uit de Italiaanse regio Campanië.

"Gele ui, waarvan de prijs doorgaans minimaal 10-15 cent per kilo lager ligt dan die van rode en witte uien, blijft dit jaar rond de € 1 per kilo hangen. Het is een commodity en dus is de vraag hoog. Maar het aanbod is beperkt. Momenteel werken we met Duits en Oostenrijks product, maar binnenkort komen er ook Egyptisch product op de markt, waar ook inkoopprijzen van 85/90 cent per kilo verwacht worden. Dat is nooit eerder gebeurd."

"Ook voor witte en rode uien lopen de prijzen dit jaar op. Ze bedragen gemiddeld 70-80 cent per kilo. Nu de Italiaanse voorraad bijna op is, gaan we uien uit India importeren. Al kennen we de inkoopprijzen nog niet, ze zullen zeker ook hoog zijn."

"De situatie van knoflook is totaal anders. Deze referentie heeft eigenlijk een geheel eigen markt. Dit jaar zijn de prijzen nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van 2022, met een overvloedige aanvoer van Spaanse en Italiaanse origine."

Publicatiedatum: