Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GlobalGAP Chain of Custody nieuwe standaard

De GlobalGAP Chain of Custody (CoC)-standaard zorgt ervoor dat elk product met een GGN-nummer daadwerkelijk afkomstig is van een GlobalGAP gecertificeerd productieproces. Momenteel is CoC versie 6 van kracht maar per 1 juni 2023 gaat Control Union (net zoals andere certificeerders) over naar de versie 6.1. –. De belangrijkste wijzigingen zijn hier te vinden.

CoC-certificering gaat in op de juiste scheiding, behandeling en tracering van producten. Dit voorkomt dat GlobalGAP-gecertificeerde producten vermengd worden met producten die niet gecertificeerd zijn voor GlobalGAP of onderling vervangen worden.

De CoC-standaard is daarom een belangrijk hulpmiddel om de productintegriteit van boer tot detailhandelaar te waarborgen, het risico op voedselfraude te verminderen en snel te kunnen reageren als zich problemen voordoen vanwege een betere ketentransparantie.

Voor een meer gedetailleerde check of uw bedrijf CoC nodig heeft, klik hier. 

Voor meer informatie:
Control Union Certifications
Afdeling landbouw
Tel: 038 4260 100
[email protected]  

Publicatiedatum: