Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interajos

Knoflookteelt in Portugal vooral beheerd door Spaanse bedrijven

De aanplant is al wekenlang achter de rug in de verschillende Spaanse knoflookgebieden en telers hopen nu vurig dat het weer dit jaar gunstig mag zijn voor een goede oogst van deze voor Spanje belangrijke teelt. "Wij telen onze knoflook in de provincie Ciudad Real, waar we percelen hebben in meerdere gemeenten", leggen ze uit bij Interajos, een bedrijf uit Extremadura.

"Op dit moment zien de gewassen er goed uit, maar het is nog veel te vroeg om victorie te kraaien. Het is nog een paar maanden voor de oogst begint en er kan nog veel gebeuren. Alles zal afhangen van hoeveel regen er valt en hoe warm het wordt in de komende maanden." De sector houdt de vingers gekruist en hoopt dat het komende verkoopseizoen beter wordt dan het huidige. "Want de markt is momenteel allesbehalve goed", luidt het. 

"We hebben nog een grote voorraad aan kleine maten van de voorbije oogst en de huidige prijzen dekken nauwelijks de kosten. De teeltkosten zijn immers in alle opzichten omhooggeschoten." Maar ook de concurrentie wordt volgens Interajo steeds groter, niet alleen internationaal, maar ook binnen Spanje. "Daarom hebben we het areaal dit jaar niet uitgebreid, maar gereduceerd: van 100 naar 80 hectare."

"In februari verkochten we de knoflook aan Portugal tussen de
€ 2 en € 2,20 per kilo. Dat is een zeer lage prijs in vergelijking met andere jaren", zeggen ze bij Interajo. "We hebben ook klanten in Spanje, maar de meeste knoflook, zowel vers als gepeld, wordt geëxporteerd naar Portugal." 

"De meeste knoflookbedrijven in Extremadura zijn erg gericht op de Portugese markt, want de grens ligt hier slechts 60 km verderop. Ook in Portugal is er al knoflookteelt, maar dan wel grotendeels beheerd door Spaanse bedrijven."

"In de knoflookteelt is het niet aan te raden om twee seizoenen achter elkaar hetzelfde perceel in te zaaien. Het land moet kunnen rusten. Daarom verplaatsen de bedrijven in Extremadura de teelt ook naar gebieden in Castilla-La Mancha, zoals Ciudad Real, of naar Portugal."

Voor meer informatie:
Interajos S.L.
Camino del Monte s/n
06207 Aceuchal (Spanje)
Tel: +34 649 925 103
[email protected]
https://interajossl9.webnode.es

Publicatiedatum: