Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Sion

"Vanaf week 12 volop Cypriotische aardappelen"

Op de Duitse markt voor aardappelen en uien wordt het assortiment op dit tijdstip gewoonlijk aangevuld met import uit het Middellandse Zeegebied en overzeese gebieden. "Sinds de jaarwisseling bieden wij Cypriotische aardappelen aan en vanaf deze week komen geleidelijk de eerste Italiaanse aardappelen en Nieuw-Zeelandse uien op de markt. Al met al kunnen we terugkijken op een goede winter, met continu goede verkoopcijfers," aldus Marco Sion, aardappelgroothandelaar op de Keulse groothandelsmarkt.

"Ook de aardappel- en uiensector wordt gekenmerkt door recordprijzen," merkt Sion op. "Ik zit al lang in het vak en ik kan me niet herinneren dat we ooit zulke prijsniveaus hebben gehad voor zowel Spaanse als Nederlandse uien. Ik ben ook benieuwd in hoeverre de recente overstromingen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland de exportvolumes van uien zullen beïnvloeden." De groothandelaar heeft op dit moment geen concrete informatie over de beschikbaarheid.


Eigenaar Marco Sion tijdens het bezoek van FreshPlaza in 2019.

"Ondertussen is de Cypriotische aardappelhandel bijzonder goed op gang gekomen," vervolgt Sion. "De vraag neemt gestaag toe, zeker nu de eerste Duitse vroege asperges op de markt komen. We komen er goed aan en kunnen momenteel iedereen bedienen, maar de hoeveelheden zijn nog vrij beperkt. Vanaf week 12 worden de nieuwe voorjaarsproducten op de markt verwacht, waarna we naast Annabelle ook andere rassen en kalibers in voor de markt relevante hoeveelheden kunnen aanbieden." Parallel aan de geïmporteerde aardappelen is er ook volop binnenlandse voorraad beschikbaar. "Bij temperaturen tot 10-12 graden zijn er meestal geen problemen. Maar als het warmer wordt, kan het kritisch worden en zullen de goederen op een gegeven moment gaan kiemen."

Het seizoensaanbod van de groothandelsmarkt wordt afgerond met verse knoflook. "We beginnen nu geleidelijk aan het Egyptische seizoen en verwachten vanaf volgende week grotere hoeveelheden. We merken ook dat groene, verse knoflook de laatste jaren snel aan belang heeft gewonnen. We merken ook dat steeds meer landen - of het nu Egypte, Nederland of Argentinië is - zich specialiseren in verse knoflook, waardoor we het product nu bijna twaalf maanden per jaar kunnen aanbieden," besluit Sion.


De stand van het in Keulen gevestigde bedrijf. De groothandel is al jaren gevestigd op de lokale groothandelsmarkt.

Voor meer informatie:
Marco Sion
Kartoffel Sion e.K.
Großmarkt Köln
Tel.: +49 (0)221 387986 
info@kartoffel-sion.de 
kartoffel-sion-inh-marco-sion-ek.business.site 

Publicatiedatum: