Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Knoflookareaal -20% en de vraag naar oude knoflook is groot"

Na het Chinese Nieuwjaar is de knoflookprijs relatief stabiel en goedkope producten kunnen niet worden geƫxporteerd, terwijl de prijs van goede producten niet laag blijft. Daarom kan de recente markt worden omschreven als "een cent voor een cent". Annie, de verkoopmanager van Jining Fenduni Foodstuff gaf een interview aan FreshPlaza om te praten over de recente knoflookmarkt.

"Wat de exportmarkt betreft is er een grote vraag in Afrika, Zuid-Amerika en Dubai en we ontvangen elke dag veel aanvragen. Sommige klanten hebben aangegeven dat ze dit jaar nieuwe inkoopplannen hebben. De huidige marktprijs is al zeer laag en er is geen ruimte voor verdere daling. Aan het begin van het drukke seizoen in het teeltgebied stijgen de arbeidskosten. We raden klanten die van plan zijn om kleine verpakkingen te kopen aan om bestellingen op voorhand te plaatsen, zodat we voldoende arbeiders hebben om ons voor te bereiden."

Volgens Annie zijn de huidige verzendkosten aan het dalen en is de vracht naar de meeste havens terug op het niveau van voor de pandemie. "De daling van de verzendkosten heeft de kosten van de klanten tot op zekere hoogte verminderd en de import voor klanten verder bevorderd."

De knoflookoogst zal naar verwachting in mei beginnen. Momenteel groeit de nieuwe knoflook in het teeltgebied goed, maar het knoflookareaal is dit seizoen met 20% gereduceerd. "De vermindering van het areaal zal onvermijdelijk gevolgen hebben voor de knoflookprijs. Wij stellen voor dat de handelaren voldoende oude knoflook kopen voordat de verse knoflook op de markt komt," aldus Annie.

"De pandemie duurt nu al meer dan drie jaar en er zijn bijna geen overzeese klanten naar de plaats van oorsprong gekomen. Met de volledige versoepeling van de binnenlandse pandemiemaatregelen is de markt weer normaal geworden. We verwelkomen nieuwe en oude klanten uit alle markten."

Voor meer informatie:
Annie
Jining Fenduni Food Stuff Co., Ltd.
0086-18678710377