Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LKÖ week 11:

"Oostenrijkse uienmarkt blijft wat de prijzen betreft gespannen"

De afzet van Oostenrijkse aardappelen gaat gewoon door. De opslagplaatsen van telers en verpakkers lopen langzaam maar zeker leeg. Vooral voor de ronde rassen zijn de beschikbare hoeveelheden vrije producten reeds vrij goed beheersbaar. Bovendien neemt de kwaliteit van het opgeslagen product af, zoals typisch is voor het seizoen. Daardoor worden de beschikbare hoeveelheden nog kleiner. Momenteel blijft de markt echter goed voorzien van product. Ook aan de verkoopzijde zijn er geen noemenswaardige veranderingen. De binnenlandse vraag blijft op een laag niveau en de uitvoer blijft slechts een secundaire rol spelen, gezien het relatief hoge binnenlandse prijsniveau. De producentenprijzen zijn sinds de vorige week niet veranderd. Alleen in het geval van gekoeld product waren er geïsoleerde stijgingen van de opslagprijzen.

Aan het begin van de week bedroegen de prijzen voor aardappelen in Neder-Oostenrijk meestal 30 tot 32 euro/100 kg. Ook voor partijen met een bovengemiddelde sortering lagen de prijzen lager. Tevens meldde Opper-Oostenrijk ongewijzigde prijzen tot 32 euro/100 kg.

Uienprijs opnieuw gestegen
De situatie op de Oostenrijkse uienmarkt blijft gespannen wat de prijzen betreft. Tegenover een inmiddels al sterk beperkt aanbod van vrije goederen staat een aanhoudend levendige vraag. De uienprijzen zijn vorige week opnieuw verhoogd. Afhankelijk van maat en kwaliteit werden uien, schoongemaakt en gesorteerd in kisten, onlangs verkocht voor 78 tot 82 euro/100 kg, hoewel op de exportmarkt hogere prijzen mogelijk zijn. Op de binnenlandse markt zijn de stijgingen over het algemeen gematigder, omdat langdurige handelsrelaties of leveringsprogramma's een dempend effect hebben op prijsveranderingen.

Geen verandering voor wortelen
De afzet van wortelen in Neder-Oostenrijk is ten opzichte van de vorige week niet noemenswaardig veranderd. Het inmiddels beheersbare aanbod vindt zowel op de binnenlandse markt als in de export vaste afnemers. De producentenprijzen voor wortelen in zakken van 5 kg, af helling, afhankelijk van de kwaliteit, blijven ongewijzigd op 55 tot 60 euro/100 kg.

Bron: LKÖ 

Publicatiedatum: