Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitaal Europe breidt commercieel team uit en voegt exoten toe aan assortiment

Tholen - Na een dynamische periode is Vitaal Europe in Poeldijk weer op volle sterkte. Onder leiding van General Manager Richard van der Heide - die in november weer terugkeerde op het oude nest - wil het handelsbedrijf, dat onderdeel is van Nationwide Produce, de komende jaren haar vleugels uitslaan door naast de stabiele basis in de glas- en vollegrondsgroenten, zoete en Franse aardappelen, een breed pakket aan exoten te voeren. Tijd voor een introductie van de nieuwe teamleden.


Van links naar rechts: Jacobus Moll, Richard van der Heide, Alexander Birkle en Deniz Korkmaz

In augustus 2022 kwam Deniz Korkmaz het team versterken. Eerder werkte hij bij Eminent waar hij vanuit de loods doorgroeide naar de commercie. Bij Vitaal behelst zijn functie hoofdzakelijk de inkoop, hoofdzakelijk vanuit Spanje en Turkije, maar hij zal daarnaast ook de verkoop op gaan pakken. Deniz is enthousiast over de start bij Vitaal. "Ik krijg hier veel mogelijkheden om nieuwe dingen aan te pakken. Zo heb ik hier de inkoop van pepers opgepakt en wil ik ook de fruitinkoop verder uitbouwen. Onlangs hebben we - net voor de start van het Hollandse seizoen - een tour gemaakt langs de Britse groothandelsmarkten. We hebben een mooi team en proberen elkaar te versterken waar het kan."

De van origine Zuid-Afrikaanse Jacobus Moll woont sinds 2017 permanent in Nederland, deed eerder ervaring op bij een collega-exotenimporteur en is sinds december vorig jaar verantwoordelijk voor de import van exoten bij Vitaal. "De importbusiness heeft mijn hart. Ik geniet van de dagelijkse contacten met leveranciers uit onder meer Zuid-Amerika en Afrika. Bij Vitaal krijg ik de kans om de import van onder meer limes, avocado's en mango's op poten te zetten. Uitdagingen genoeg, klanten kunnen hier straks 52 weken per jaar voor deze exoten terecht."

"De markt voor limes is van de ene op de andere week leeg geraakt en de prijzen zijn weer een stuk beter. De mangomarkt verliep in december en januari dramatisch, maar is inmiddels weer hersteld. Binnenkort start de aanvoer vanuit West-Afrika", vertelt Jacobus. "Op de avocadomarkt zijn de vooruitzichten minder gunstig voor de komende maanden. Met het verwachte aanbod uit Zuid-Afrika, Peru, Kenia, Tanzania en Colombia komen er flinke volumes deze kant op. Persoonlijk verwacht ik de komende jaren veel van de Keniaanse avocado's. Dit was in het verleden een beetje het zwarte schaap onder de avocadolanden, maar door strenge overheidscontroles is de kwaliteit flink verbeterd en men is qua volume inmiddels Zuid-Afrika voorbij."

Alexander Birkle is de laatste aanwinst van Vitaal Europe en kwam in februari het team versterken. "Mijn ervaring ligt met name in het importfruit, dus met de aardappelen en groenten die we hier voeren komt de AGF in de volle breedte voorbij. Ik heb hier de start gemaakt met de meloenenimport en daarmee vielen we in een interessante markt. Het is na een maand nog wat vroeg om uit te wijden over ervaringen, maar de eerste indruk is goed", vertelt de sales manager die zich voornamelijk richt op de verkoop richting Duitsland en de oostelijkere Europese landen. "Wel is het spannend hoe de markt zich zal gaan ontwikkelen. "Aanvoerproblemen, inflatie en de oorlog in Oekraïne, aangevuld met de weersituatie zorgen voor een onvoorspelbare markt."

"De afgelopen maanden waren meteen memorabel met de groentetekorten, dus we konden onze lol op", blikt Richard van der Heide, die eerder al negen jaar voor Vitaal Europe werkte, terug. "Inmiddels is de aanvoer van de meeste producten weer redelijk op niveau en zien we de start van het Holland seizoen met vertrouwen tegemoet. Met de nieuwe teamleden die zich hebben geïntroduceerd, aangevuld met de vertrouwde gezichten van Karin, Stella, Rick en Coos, Jonny en Kathleen in Emmen zijn we op volle sterkte om onze klanten in de groothandel en foodservice te voorzien, waarbij we met Solvit Handling, conform de BRC-certificering, alle verpakkings- en opslagmogelijkheden in eigen huis hebben."

Voor meer informatie:
Richard van der Heide
Vitaal Europe
ABC Westland 439
2685 DE Poeldijk
Tel +31 (0)614005371
[email protected] 
www.vitaaleurope.com