Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Egyptische telers zijn overgestapt op andere gewassen, zoals tarwe

"Sterke vraag naar uien, maar uienareaal 60% gedaald"

Ondanks een lagere uienoogst in Egypte dit seizoen, denkt Gehan ElSheref van Agro Best, dat ze nog lang uien kunnen leveren. " Uien zijn een van de belangrijkste exportgewassen in de Egyptische handel. Dit jaar zijn we vanaf half februari begonnen met ons seizoen voor gele uien. Onze uien vinden hun weg naar onze klanten in Europa, het Verre Oosten en het Midden-Oosten. Hopelijk exporteren we binnenkort ook naar Afrikaanse markten. We zullen de uien ook kunnen leveren als het seizoen voorbij is, omdat we de faciliteiten hebben om de uien in het laagseizoen in goede conditie te houden."

"De lagere uienoogst in Egypte kan worden toegeschreven aan het feit dat de telers na een slecht seizoen vorig jaar zijn overgeschakeld op andere gewassen," legt ElSheref uit. "Het grootste probleem dit uienseizoen is het gebrek aan teelt. Het areaal is ongeveer 60% lager dan vorig jaar. Dit is vooral te wijten aan het feit dat de telers op hun bedrijf van gewassen zijn veranderd en nu tarwe verbouwen vanwege de problemen die Oekraïne had met hun tarweteelt. Dit, in combinatie met een uienseizoen dat niet geweldig was, met lagere verkoopprijzen dan de teeltkosten, maakte het voor veel van deze telers een gemakkelijke keuze. Als gevolg daarvan zijn de hoeveelheden aan uien dit jaar veel lager en de prijzen hoger."

Het gebrek aan beschikbare uien is niet alleen een Egyptisch probleem, de meeste Europese landen zien het ook. "Ondertussen is er ook een tekort aan teelt in Europa, omdat de teeltlanden te maken hebben met een gebrek aan water. Dit betekent dat er een goede vraag is en als bedrijf zullen we onze uien blijven leveren aan onze klanten, terwijl we ons best doen om de prijzen zeer redelijk te houden. Dit jaar is het niet zozeer een seizoen van grote concurrentie, maar vooral een seizoen van wie het product op de markt kan krijgen. Ik verwacht dat de vraag voor de rest van het seizoen sterk zal blijven," besluit ElSheref.  

Voor meer informatie:
Gehan ElSheref  
Agro Best for Import & Export
+20 109 985 0716
gehanelsherif@agrobest1.com 
www.agrobest1.com 

Publicatiedatum: